Om mig/Kontakt

Kontakt

Sven Blume
+46 73 578 88 22
info@svenblume.se
www.svenblume.se

Skype: sven.blume2
Facebook

Studio:
Transit Sthlm
T-telefonplan, Stockholm
Sweden

Om mig

Dokumentärfilmare med kandidatexamen från Stockholms Dramatiska Högskola (2013). Har de senaste 10 åren jobbat som regissör, fotograf, klippare och producent inom film.

”For Somebody Else” är dokumentära långfilm om tre kvinnor som ger sig in på en väldigt unik, emotionell och känslomässig resa. I filmen följer jag surrogatmödrar i Kalifornien innan, under och efter deras graviditeter som surrogatmödrar.   Filmen  klipps av Hanna Storby. En slutgiltig inspelning till Kalifornien, USA, sker i oktober 2019. Produktion: Margarete Jangård, WG Film (Los Angeles/Stockholm/Malmö).
Planerad premiär 2019/2020.

Parallellt jobbar jag med kulturdokumentären: ”Det krokiga och det raka” -en film om arkitekten Carl Nyrén. Filmen handlar om den arkitektoniska skatt som morfar Calle lämnade efter sig, men även hur jag som barnbarn ser på såväl vår relation som de hus han lämnat efter sig. En undersökande essäistisk dokumentär om arkitektur och relationer. I samarbete med K-special, SVT.
Produktion: William Johansson, Laika Film. Klippning sker våren 2020 med klipparen Neil Wigardt. Premiär 2020

Under 2019 har jag jobbat med flertalet musikvideos, beställningsfilmer åt företag samt konstprojekt. Bland annat kan nämnas Musikviodeos med Emma Nordenstam samt flertalet visningar av filmprojektet ”Out by Art”.

Under 2017/2018 producerade jag: ”Out by Art” ett videoexperiment inom Nordic Outsider Art (Sverige/Island/Danmark/Finland). Sammanlagt 6 st filmer färdigställdes inom projektet. Festlig premiär på Moderna Museet Stockholm 2018, sedan dess har filmerna  fått stor uppmärksamhet med flertalet visningar runtom i Europa/Sverige. Läs mer om kommande visningar här.

Jag har en Kandidatexamen i dokumentärfilm vid Stockholms Dramatiska Högskola 2013. Min examensfilm från StDH ”Männen från Vidsel” har visats på SVT och festivaler. Sedan examen har jag framförallt jobbat med egna filmprojekt men även flertalet samarbeten med musiker, konstnärer, arkitekter och andra filmare. Vid sidan av min filmproduktion har jag även jobbat som filmlärare och filmcoach.

2018 erhöll jag konstnärsnämndens 1-åriga arbetsstipendie. Arbetar sedan 2017 på Transit kulturinkubator, ett konstnärs residens vid Telefonplan, Stockholm.

Titta gärna förbi för en kaffe på studio Transit vid Konstfack i Stockholm!

Foto: Axel Öberg

CV Sven Blume (PDF)