Landskapsarbete © Arvbetagelse 2018

Filmen är en av totalt två filmer och en blogg som senast visats på CFF, Tjärhovsgatan 44 i Stockholm, December 2018

I filmen ”Landskapsarbete © Arvbetagelse 2018” återbördas de redan industriellt fabricerade materialen tillbaka till naturen. Med vetskap om den utarmning av vår planet den industriella textilproduktionen bidrar till kan verket även ses som en förtvivlad gest till ett läkande – vi lappar ihop det vi varit med om att förstöra.

Idé och produktion: Arvbetagelse
Foto: Christer Löf
Klipp: Sven Blume
Musik: Inity Step Koncrete Roots

En konstellation av åtta konstnärer från nätverket Fiber Art Sweden ingår sedan 2014 i projektet Arvbetagelse. Utgångspunkten är att utifrån olika teman, kollektivt och konstnärligt forska kring det textila kulturarvet. Anna Lindkvist Adolfsson, Inger Bergström, Frida Berntsson, Margareta Danhard, Catarina W. Källström, Anna Sjons Nilsson, Carina Bergholm, Maria Wahlgren.

Projektet har även visats på:
Galleri Se konst i Falun 17 november 2018

””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
Projektet ingår i ”FAS XX – två decennier i det utvidgade fältet” – Fiber Art Swedens jubileumsprogram och genomförs med stöd av Kulturrådet, Helge Ax:son Johnsons stiftelse, Film i Dalarna och Landstinget Dalarna.

Läs mer ”FAS XX…” http://fiberartsweden.nu/content/program-fas-xx-%E2%80%93-tv%C3%A5-decennier-i-det-utvidgade-f%C3%A4ltet